A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SK17I
#1
Kedves Mindenki!

2011 óta használok egy Sony Ericsson Xperia Mini Pro készüléket. (Sk17I). Namármost, ezt a készüléket egy ismerős függetlenítette, majd kapott egy 4.0.4-es Androidot, és azóta a készülékkel boldogan élek, míg meg nem halok. De. Idén tavasszal a készülék fülhallgató kimenete meghalta magát, ezért majd el kell vinnem Budapesten egy megbízható szerelőhöz. A 23. kerületben lakom, ezért dél-pestit keresek elsősorban.

A második segítség kérésem pedig a következő. Bebiztosításképpen vettem a Jófogáson egy jó állapotú SK17I-t, ami Telenoros. Ezt szeretném függetleníteni, de sajnos a 2011-ben függetlenítő barátom most Németországban van, így vele nem tudom megcsinálni.
Ma elvittem egy függetlenítő emberhez, aki azt mondta, hogy a telefon pontos típusa, ami az akku alatti fehér matricán van: SK17I, Bx9, BAAF, 12W21. Ezzel ő nem tud mit kezdeni.
Naszóval most egy olyan guru segítségét kérem, aki anyagi ellenszolgáltatásért cserébe segíti ezen problemáimat megoldani.
Minden segítséget előre is nagyon-nagyon köszönök.
exccbalint@gmail.com

Üdvözlettel:
Fikamanó


Csatolt fájl(ok) Előnézet(ek)
   
Válaszol
#2
Újabb fejlemény az SK17 kapcsán.

Elmentem Újpestre, mert a Google dobott egy ajánlatot, hogy az Újpest Városkapu Állomásnál van egy guru, aki tud segíteni.
Ki is vette az akksit, csiribirizett valami madzaggal, aztán közölte, hogy nem tud segíteni a készüléken. WTF?

Ismét Google-ztam egy gurut, aki az Üllői Úton lakik, elmentem hozzá kedden, és ma, szerda este kaptam tőle egy SMS-t, hogy nem tud segíteni.

Így hát továbbra is keresem a gurut, aki tud segíteni!
Válaszol
#3
Egy bizonyos gyártási dátum után nem függetleníthető a készülék. Valószínűleg te is egy ilyent fogtál ki. A készülék eredeti szolgáltatója tudja neked függetleníteni, kb 15 db kampósorrú mátyásért.
Válaszol
#4
BUÉK kedves Mindenki!

Beszámolok arról, hogy sikerült a kikódolást megoldani.
Találtam egy angol oldalt, akik 26 angol fontért kíínáltak függetlenítő kódot.
Ők azok:
http://www.mobifreedom.net/
Meg is rendeltem, kifizettem paypal-lal, és az ígéret szerint 3 hét múlva küldik a kódot.
Vártam 1 hónapot, de semmi.
Vártam még 2 hetet, közben emailben érdeklődtem, de válasz nem jött.

Itt behívtam a Paypal-t, és jeleztem nekik, hogy a kódot nem kaptam meg.
Na aznap a Mobifreedom munkatársa írt egy emailt, hogy érti, hogy nem kaptam kódot, de dolgozik rajta, és küldi a kódot.
Másnap megküldte a kódot.
Betettem a Vodafone sim-et a telóba, az kérte a függetlenítő kódot. Be is írtam, amit írt a csóka, és és azóta a teló független.
Hallelujah, szépen, jól műxik azóta. A Paypalnak pedig megírtam, hogy minden OK, panasz visszavonva.

DE!

A régi telót pedig a fejembe vettem, hogy bár kopott, bár öreg, de rendbe hozom.
Viszont olyat csinál, amit egyetlen helyen sem tudtam elolvasni, hogy miért csinálja.
A jelenség a következő:
1. Fülhallgatót nem érzékel. Az aljzat tutira jó, mert egy másik aljzatot is tettem bele, ami egy másik telóban azóta is működik.
2. GPS műholdra nem csatlakozik. SZenved vele a szabad ég alatt 10 percet, pár jelet meg is talál, de nem csinálja azt, mint régen, hogy 1 perc alatt felcsatlakozik a műholdakra.
3. Visszaállítottam gyári alapállásra, újra telepítettem azt a pár progit, ami kell, (VLC, Diktafon, Zseblámpa, SoundHound) és az az érzésem támadt, mintha - tudom, hogy ilyen nincs - de mintha kevesebb lenne a belső memória. Az SD kártyát nem bántottam, ugyanaz a 8 gigás maradt benne, úgyhogy nem értem.

Szerintetek mi lehet a jelenségek oka?
Szeretettel várom válaszotokat.
Válaszol
#5
Telepítsd újra teljesen, megérett rá. Smile Rég volt már gondolom használatban, azóta az alkalmazások mérete megnőtt, mármint amiket használtál, meg talán gyárit is frissített(bár ez nem biztos, mert nem emlékszem milyen updater van benne). Annyi alkalmazással, mint amennyit felsoroltál, nem lehet nagy probléma. Viszont ha jól tudom gyárilag például a facebook is fent van, na annak a frissítése sokat foglalhat.
Válaszol


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég