A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xperia T (LT30p)
#1
Sziasztok!
Bármilyen furcsa is, de annyira tetszett anno (2012.12-2015.10) ez a típus, hogy most vásároltam ismét egyet. Elvileg egy teljesen újat. Az előző a gari letelte után nem sokkal minden előjel nélkül, a napot érintetlenül a táskámban töltve feldobta a talpát. Bekapcsolhatatlanná vált. A hivatalos szerviz miután legombolta rólam a "bevizsgálás" 3250 Ft-os költségét, csak más típusú (talán X) csere készüléket tudott felajánlani 123 ezer forintért, amit nem kicsit nevetségesnek tartottam. Főleg azért, mert a bevizsgálás írásos eredménye annyi volt, hogy: upgrade szükséges.
Persze próbáltam anno pár javítási lehetőséget (internetről zöldfülűként ellesett "trükköket"), de semmire se jutottam. Hosszas kínlódás után nemrég jött az ötlet, meg kéne nézni hátha kapható-e még? És lőn.

A történetnek kb. ez az előzménye. A motivációmról annyit, hogy eddig mindig csúcs készüléket vásároltam magamnak, "belaktam" és hosszú éveken át élveztem a szolgáltatásaikat hiba mentesen. (Elődje egy SE K800i volt 2006-ból)
Most nagyon úgy tűnik, hogy ezt a "taktikát" egyáltalán nem tudom követni, mert minden gyártó/szolgáltató ez ellen fondorlatoskodik, én már pedig akkor sem fogok a továbbiakban százezreket (havi 4-5 ezret) költeni egy telefonra, ha az a garanciaidőre tervezetten avultatják el és még az offline programokat/szolgáltatásokat is kirántják alóla. Sad

Jelenlegi tudásom szerint a helyzet az, hogy:
a készülék
- legutolsó hivatalos Android frissítése: a 4.3 JellyBean
- a Kernelverzió 3.4.0-perf-ga3976ea (2014.01.23.)
- és Buildszáma 9.2.A.1.199

A PC Companion szoftver erőszakos frissítése miatt használhatatlanná vált a PC-n, az új Xperia Companion pedig egyszerűen nem támogatja már ezt a modellt (Ezt az Xperia Support is megerősítette)
(Mindezen túl mint egy véres rongy, olyan vagyok a gyártó számára ha kérdéseket teszek fel a termék használhatatlanná tétele miatt.)

Mindezeket azért írtam le, hogy ha más is hasonló mód gondolkodna (vagy lehet egyesek ezt épp nem-gondolkodásnak tartják), szóval kb. tudja mire számíthat.
Persze lenne kérdésem is a tapasztaltabb fórumtársakhoz, de ezt másik hozzászólásba írom, hátha úgy követhetőbb.
Ha én tudok bármi tapasztalatból adódót megosztani, szívesen válaszolok kérdésekre is, bár nem igazán ez a hobbim.
Köszi ha végigolvastad. Wink

Kérdéseim a következők lennének:
Helytálló-e az Androidra vonatkozó infóim, vagy lehet tovább is frissíteni?
A PC Companionból van-e esetleg olyan verzió, ami nem gyepálja le magát frissítésnek hívva a műveletet?
Az "új" telefonban egyelőre sajnos nem megy a mágneses (Compass) szenzor. (Sensor Multimeter és más progik szerint sem) Hogyan lehet rajta javítani?
(Kép a típus leírásáról: https://app.box.com/s/6tv93uppkwnh1gd0svwpk82ovwwo13my )
A válaszokat előre is köszönöm.
Válaszol
#2
Szia! Nos, amennyiben a telefonod még reagál bármire is, semmi sincs veszve. Neked nem PC Companion kell, hanem flashtool, amiről valószínűleg leírás is van a fórumban, de ha nincs, akkor majd én csinálok. Smile Nézz utána, ha nem találsz a telefonodhoz firmwaret(ezt is flashtoolból lehet letölteni), vagy ha a telepítés egyik menete nem tiszta(akár több), akkor szólj, és összeszedek neked mindent. Addig is hajrá! Smile
Válaszol
#3
(2017-01-07, 09:33)Máté337 Írta: Szia! Nos, amennyiben a telefonod még reagál bármire is, semmi sincs veszve. Neked nem PC Companion kell, hanem flashtool, amiről valószínűleg leírás is van a fórumban, de ha nincs, akkor majd én csinálok. Smile Nézz utána, ha nem találsz a telefonodhoz firmwaret(ezt is flashtoolból lehet letölteni), vagy ha a telepítés egyik menete nem tiszta(akár több), akkor szólj, és összeszedek neked mindent. Addig is hajrá! Smile

Köszönöm Máté337 a válaszod.
Alapvetően az új készülékkel szeretnék továbbhaladni (Compass javítás és napi használat kialakítása) de a téglának hitt készülékemen ki fogom próbálni a flashtool-t, ahogy javasoltad, bár ha jól emlékszem, anno minden eshetőséget körbejártam és a szerviz sem tudta javítani a készüléket (bár gondolom, nem is nagyon akarta). Sad
Válaszol
#4
A mostani telefonodat is csinálhatod flashtoollal. Stabilabb mint a PC companion, és mindig támogatni fogja
Válaszol


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég