A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XPERIA V (LT25i) szabad tárhely kezelés
#1
Hali,
volt egy olyan gondom, hogy állandóan restartolt a teló. Újrahúzás után (gyári alapállapot, amit rögtön felhúzott 4.3-ra ) rendbe jött, de nagyon kell figyelnem a rendszer tárhely szabad területének méretére. Kb. 700 MB alá nem engedhetem tapasztalataim szerint. 
Automatikus frissítések letiltva, de a rendszer alkalmazások (Google Apps, Google, YouTube, stb) kierőszalolják önmaguk frissítését, és szép lassan felzabálják a rendszer tárolót. Az Update Center appot szinte naponta le kell állítanom, és figyelnem, mikor kezd az Android valamit letölteni. És ha fogy a hely, néhány alap app-ból törlöm a frissítéseket. Működik a dolog, de kicsit macerás.
Tudja valaki mitől indul úja pl. az Update Center? Amíg az nem fut, nincs gondom véle. Letiltani nem hagyja magát - de érzésem szerint azt nem is ajánlatos.

Tudom, ki kéne már dobni az öreg jószágot, de annyira jól sikerült egyébként (4 éve nyúzom), hogy nincs szívem hozzá...

Köszi,
cserfer
Válaszol
#2
Minden program automatikusan ujraindul, hacsak olyan ami nem kap parancsot. de mivel ez egy olyan app ami mindig indul, igy nagyon nem lehet leállitani.
amúgy ha a progrsamokat is sd-re teszed akkor sokkal biztosabb, hogy nem lesz ilyen gondod, vagy esetleg egy kis főzött rom.
Válaszol
#3
Köszi,
amit lehetett már régen átraktam SD -re. A rendszer alkalmazásokat nem hagyja, ezt meg tudom érteni. Csak valahogy le akarom tiltani a nyakló nélküli frissítéseket - csak az legyen friss, amit tényleg használok. Amúgy sokat javult a helyzet azóta, hogy az Update Center mellett az Update Service -t is lelőttem. Reggel még újra futott az Update Center, lelőttem, azóta nem indult újra. Holnap reggelre elválik, hogy naponta automatikusan elindítja-e, vagy mástól függ.
Válaszol
#4
Vannak alkalmazások, amelyek nem rendszer app-ok, mégsem hagyja átrakni SD-re. Ilyen pl. a K&H mobilbank. Ki lehet ezt kényszeríteni valahogy? Az a memória nyűgömet is megoldaná...
Válaszol
#5
ha a program nem támogatja akkor csak úgy, ha fözött romot teszel rá.
Válaszol
#6
Utánaolvastam, mi az a "főzött rom"
Most már az a kérdés, van-e az XPERIA V-hez olyan "főzött rom", amivel az app-okat gond nélkül át tudom pakolni sd kártyára...

Tud valaki ilyet (leírással, hogy pakolhatom fel, stb) ?
Válaszol
#7
Azt hiszem, megtaláltam:
Update Sony Xperia V to Android 7.1 Nougat via CyanogenMod 14.1 Custom ROM
a http://techbeasts.com/update-sony-xperia-v-android-71-nougat-via-cyanogenmod-141-custom-rom/ weblapon.

Kérdés persze, hogy az eredeti gondomat (app mozgatás sd-re) megoldja-e a 7.1 upgrade
Válaszol
#8
Igen, elvileg igen.
Válaszol


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég